Belenéztem és mit láttam?

2010.07.07. 11:29

Mikor az ufók megjelennek, gyorsan elfogy majd a narancslekvár, népiesebb nevén marmaládé. Hiszen a távoli jövőbe vesző múlt örvényei közt egyre forognak, forognak a kis piros villanykörték, pakk-pakk, szétpattannak, ahogy elnyeli őket a a nagy, sötét féregszáj, jóízűt böffent, majd elnézést kér. Az asztalkendő sarkával letörli zsíros levét a szájáról, feltápászkodik, hoz még egy kancsó cserszegi fűszerest, ránéz a fináncra, még ül a széken, de már csúszik lefelé, száján véres hab növekszik minden kilégzéskor, alatta lassan kezd megalvadni a vér, gyomorszájából otromba tréfaként meredezik ki a szálkás karó, hátából töredezetten áll ki a vége. Behívja az ördögtündért, nézd, jányom, piros buborék, mutatja mosolyogva, amaz tapsol, viháncol, meztéláb tapicskol a vérben, a falra ugrálva összevissza mintákat tapos rá.

Elég már, dörög le egy sztentori hang, selyemkendő hussan, a bűvész szeme tágul, mozdulatai végtelenül elegánsak, ahogy eltünteti a nő fejét. De hohó, várjunk csak, mi ez, nem csalás, nem ámítás, a nő feje nem tűnt el, csak levágták, de semmi baj, hölgyeim és uraim, a bűvész mosolyog, bár homlokán izzadság gyöngyözik és egyik szemöldöke negyvenöt fokos szögben fennragad, konfettit szór a levegőbe, függöny, és már benn is ülünk a hánykolódó gumicsónakban, két varas bőrű, csontsovány, bozontos hajótörött rágja egymás szikkadt ujjait hörögve, nyammogva, rádnéznek, majd, egymásra, szájukból kiesik a fonnyadt, szálkás, véres hús, és megindulnak feléd, visongva, eszelősen forgó szemekkel, bűzös leheletük elborít, öklendezel, hánysz és már nem is érzed, ahogy fogaik a bokádba marnak.

A nagykövet leteszi a pezsgőspoharat, elmosolyodik, meghajol. "Méltóságod lekötelez" fordul a tábornokhoz, aki leereszkedő mosollyal int fehér kesztyűs kezével, unokahúgát pillanatok alatt megragadja két szárnysegédtiszt, letépik róla a ruhát, a függönyzsinórral csuklóit-bokáit szétfeszítve az ágyhoz kötik.

"Adél, drágám, jöjjön, ezt látnia kell" súgja felesége fülébe a diplomata, miközben sliccét kigombolja. A dáma az ágyhoz lép, aranygyűrűkkel ékes ujjaival kényeskedve a bakfis mellébe csíp, rázogatja, gusztálja finnyásan, ráönti a chiantit és lenyalja, férje már meredő fasszal térdel a lányka lábai közé és erőteljes lökésekkel kezdi döfölni, a nő kedvtelve nézi, majd felhajtja hosszú estélyi ruháját, "ugye, nem bánja" néz bocsánatkérően az elborult tekintetű, lihegő férfira, és az ágyra térdelve ráereszkedik a lány szájára, pináját hevesen dörzsölgetve rajta, hamarosan mindketten artikulátlan üvöltésekkel elélveznek, a vendégek tapsviharban törnek ki, a tábornok tust húzat, a pár ruháját igazgatja, majd kéz a kézben meghajolnak, a két szárnysegéd egy-egy díszes bíbor bársonypárnán revolvereket hoz, a nagykövet és felesége arcukon szerelmes mosollyal üríti bele az összes töltényt a karcsú, megkötözött testbe.

A díszes ablak hirtelen rettentő csörömpöléssel berobban, a gyertyákat elfújja a huzat, nyálkás, szürke kígyók összekeveredett kupaca undorító cuppanással ér földet, mint robbanás előtt a gőzgép sziszegése szerterajzanak mindenfelé, nincs kegyelem, nincs menekvés, demokratikusan végeznek mindenkivel, míg a palota falai leomlanak a kataklizmában.

Olvadt tanklánctalpdarabok, fogak a joghurtosdobozban, "Sanyika a király" tetoválású fél kar, az inak mértani szabályossággal kihúzkodva és csillag alakban elrendezve körötte. Két bohócgalamb körbe-körbe rohan köztük, mint gátfutók ugrálnak, minden kör után hangosan kiáltják "buku-láká-csunka". Egy kantáros rövidnadrág életre kel, zsebéből kitört fogú fésű és koszos selyempapír röppen ki, feltűnik a levegőben egy testetlen száj és zümmögni kezdi rajtuk a "Szomorú vasárnap" dallamát, ezalatt a felkelő nap japánul röhögve ugrándozik ágról-ágra.

 

Nem kell megijedni, csak ujjgyakorlat volt, kíváncsi voltam ilyet is tudok-e...

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyek.blog.hu/api/trackback/id/tr262135434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.07.07. 11:42:33

Tudsz, drága! :)
És mi a műfaji besorolása általad? Etűd? Horror? :)))
Elsőre a Mágus c. film ugrott be róla, bár az sokkalta nyugalmasabb képi világgal dolgozik, és Edward Norton is cuki benne...

Ja, és mibe is néztél bele? A feltárt agyadba, Hannibál után szabadon? Belekóstoltál?
Vagy varázsgömbön futtattad végig az ujjaidat?

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.07. 11:45:08

@Enchantée:
Szerintem a műfaja tébolyklip. :D

Szabad asszociációk egy rossz hangulatra. :D

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.07. 11:52:03

@Enchantée: nemtom, talán eltűnődtem. Az élet, a világmindenség meg minden... és nem jött ki a 42.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.07.07. 12:04:25

áá, nem sok az a 42. Nem is jöhet ki, hiszen tegnap volt, hogy vártuk mikor lesz már a 18.... Aztán, hogy elrepült. Husss... mint egy pillanat...
De megynugtatlak: csak rosszabb lesz. :-)
Amúgy b..szott jó írás! Nálatok is marmaládé?

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.07. 12:11:46

@hzizi: ez a 42 nem az a 42, mert az már 43 :D

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.07.07. 14:15:03

Ez egy jó kis káosz-halál paplovag visszaemlékezés :)

kiraaaaa 2010.07.07. 14:31:06

Tudom, hogy nem ide jó a válasz: de találtam neked varrónőt:) Baross utca-Régi Fóti út sarka, ruhajavító:) Kis bolt, nénike, sztem nem horror áron dolgozik:)))

kiraaaaa 2010.07.07. 14:37:04

@Félszeg Árnyék: legalább végre valaki elismeri, kösz.

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.07.07. 20:20:16

Hümm. Azért ez kicsit ijesztő volt. Nekem az "Egy elmebeteg nő naplója" jutott eszembe.:D
Úristen, Árnyéknak jó nadrágjai lesznek?!?!?:D

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.07. 20:29:54

@.bia:
Ugyan. Csak szabadjára kell engedni a képzeletet olyan félálomban, és jön minden hülyeség :D
Nem kell ijedezni, ez csak ujjgyakorlat, már mondtam.

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.07.07. 20:41:55

@Félszeg Árnyék: Tudom, tudom.. Bár a fészbúk is megmondta, hogy "olyan lány vagyok, aki végignézi a horrorfilmeket, és nem félek, de összerezzenek, akárhányszor a kenyér kiugrik a pirítóból".:D A Hannibalos filmeket meg szeretem, bár mikor az újságírónő az anagrammákra mutat rá, rosszak a példák. (A "Maradványaim" pölö úgy jön ki, hogy "Marian Mádvay".:)
süti beállítások módosítása