Meg akar ölni a macskád?

2010.06.18. 17:22

A macskákról sokféleképpen vélekednek az emberek, vannak, akik utálják, mert büdöset pisál, vernyog, hullatja a szőrét, allergiásokat őrületbe kergeti, odaszarik a kertjükbe, legszívesebben kiirtanák őket. A kutyások egy része berzenkedik tőlük, azt mondják, hiányzik belőlük a kutyák odaadó ragaszkodása, hűsége, kiszámíthatósága, intelligenciája.

Mások imádják, mert prémes, puha, játékos és hízelgő, dorombol, megfogja az egeret (már, amelyik)... egyszerűen jó a társasága. Esetleg épp a kutyák néha talán túlzott kötődéséhez képest valóban sokkal individualistább karakterük, szeszélyességük, önállóságuk fogja meg őket. Mellesleg a macska se hülye, bár általában sokkal kevésbé tanítható, viszont szerintem sokkal érzékenyebb olyan nem verbális és nem logikai ingerekre, jelekre, amire talán a kutya kevésbé. És a macska bizony, akárhogy is nézzük, egy tökéletes kis éjszakai ragadozó, még  ha - főleg a szobamacska - le is csillapul az emberi környezetben,.

 

De most lerántom a leplet egy szörnyű titokról. Sokan nem is gondolják, hogy kedvenc macskájuk személyében egy potenciális gyilkossal élnek egy fedél alatt. Pedig nagyon óvatosnak kell lenni, mert a pihepuha doromboló valójában folyamatosan azt tervezi, hogyan végezzen gazdájával.

Az alábbiakban Matthew Inman túlélési útmutatóját teszem közzé, melyet alkalmazva megtudhatjuk, milyen jelekből figyelhetünk fel rá, hogy macskánk a halálunkat akarja.

 

 

1. "Dagaszt", markolászik rajtad

Azt gondolnád, ez a szeretet és ragaszkodás jele. Pedig dehogy. Valójában a belső szerveid gyengeségeit igyekszik kipuhatolni.

2. A macskaalom kifötrése az alomtálcából

Használat után macskád telejsen szükségtelenül hosszasan, lendületesen kaparó mozdulatokat végez, amellyel szanaszét szórja a macskaalmot.
Ne dőlj be, ezzel gyakorolja, hogy ássa majd el a hulládat!

3. Farkasszemet (macskaszemet) nézés

Ha azon kapod magad, hogy hosszas szemkontaktusba kerülsz a macskáddal és merően bámuljátok egymást - ne néz félre! Ha elkapod a szemed, az a gyengeség jele, amelyet nagy valószínűséggel követ a halálos támadás!

4. Elejtett állatokat hoz neked

Tévesz, ha azt hiszed, ez ajándék. Ez figyelmeztetés!

5. Füvet legel és kihányja

Bár ez az eljárás igen kellemetlen, de ezzel megtisztítja a szervezetét és testileg-lelkileg felkészíti magát a harcra.

6. Sötét helyeken rejtőzik és téged les

Macskát gyakran rejtőzködik nehezen belátható helyeken, hogy így figyelje meg természetes viselkedésedet.

7. Az elektronikus készülékeiden alszik

Az emberek technikai fölényben vannak a macskák fölött. Ők jól tudják ezt, ezért igyekeznek korlátozni a lehetőségeidet a külvilággal való kommunikációban.

8. Az arcodat paskolja, mikor alszol

A macskák nem valami jók abban, hogyan simogassák az embereket, ez azonban nem tartja őket vissza attól, hogy megpróbálják.

9. Fénysebességel rohan ki bármelyik helyiségből, ahová belépsz

Az ilyen eset mind egy-egy kudarcot vallott lesből támadási kísérlet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyek.blog.hu/api/trackback/id/tr892092022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.18. 19:17:38

ez jó volt! :)
minden mozzanat ismerős - úristen! én egy túlélő vagyok!!!

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.06.19. 00:52:57

:D:D Ezért van nekem kutyám. De a simogatás hogy jött ide??:D

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.06.19. 03:07:06

@.bia: Kutyám is volt...
A simogatás szerintem is kilóg, de én csak nagyjából hűen lefordítottam angolról.

el menta macska 2010.06.20. 15:41:19

a velem együtt (és nem bennem) élő macskán nem egyszer vettem észre, hogy utánozni kívánja a tőlünk látott metakommunikációt, így többek között valóban próbál visszasimogatni :-)
süti beállítások módosítása