Nadrágológia, csendszóró

2010.06.30. 10:22

A nyár közeledtével (már úgy értem, az esős évszak elmúltával) megpróbáltam valami nyáriasabb ruházatot keresni a szekrényben.
Előástam vagy tucatnyi nadrágot, ebből a fele mondjuk megfelelne nyárra. Csakhogy.
Van egy nagyon jó, amit szerettem hordani. Kitépte egy kutya, a jobb térdénél többcentis szakadás. Nem értem, miért történt, mentem az utcán, fejhallgató a fejemen, a zsebstúdiómon épp az egyik számon dolgoztam és a dobrészt állítottam össze, mikor egy nyitott kapu mögül őrjöngve kirohant egy kutya, belekapott a lábamba, majd visszament. Teljesen indokolatlan dolog volt, az a kutya alighanem idegbeteg. Én meg amilyen hülye félszegárnyék vagyok, mikor a tulaj kijött, hogy bocs, kifizeti, mérgemben csak legyintettem, mert kínosnak éreztem saccolgatni, mennyit ér a nadrágom. Ez a nadrág tehát kidobásra ítéltetett.
Van egy másik, laza, sokzsebes, imádtam, mert nyáron minden cuccomat bele tudtam pakolni, és nem kellett ezért más vackokat magammal hurcolni. Ez egyébként nem tűnik, nagy szónak, de mindjárt felsorolom.

  • okostelefon (privát)
  • sima telefon (céges)
  • személyi ig. (régi)
  • lakcímkártya
  • jogosítvány
  • forgalmi
  • útlevél (ha menekülnöm kéne gyorsan) :)
  • pénztárca hitelkártyákkal, mindenféle pontgyűjtő kártyákkal, apróval és papírpénzzel
  • lakáskulccsomó
  • slusszkulcs
  • papírzsebkendők
  • BKV gyűjtőjegy
  • fejhallgató
  • headset a telefonhoz

 

Tehát a sokzsebesbe ez mind belefért. Tavaly szeptemberben estem egy nagyot bringával, ez a nadrág is kiszakadt vagy 10 centi hosszan a jobb zsebénél. Sztornó. :(

A következő is nagyon kellemes, drapp farmer. Semmi gond nem is lenne vele, attól eltekintve, hogy a bal térdénél van egy centis szakadás, mivel egyszer mikor épp a bringát vittem lefelé a házhoz a lépcsőn, a sárvédőrögzítő kiálló vége belehasított. Kuka lesz, vagy maximum otthoni munkára esetleg kirándulásra, rongyosban nem járok.

Van ezenkívül még pár másik kategória. Az egyik a motivációs, avagy álomnadrág, ezek azok, melyek többnyire vadonatújak és az elmúlt években vettem őket, mikor optimista módon arra számítottam, hogy le tudom adni a túlsúlyomat, és éppen jók lesznek. Egyelőre ebből nem lett semmi.

A másik csoport azon nadrágoké, melyek jók lennének, csak éppen alkatai adottságaimnál fogva (átlagnál terebélyesebb derék és átlagnál rövidebb láb) általában 10-20 centivel hosszabbak, mint kéne. Tudom, hülyén hangzik, de nem tudom, mit kezdjek velük, annak idején még exem felvarrta őket, azóta viszont meg vagyok lőve. Persze a boltok, ahol veszem, nem vállalják az átalakítást, a Tesco, Auchan meg hasonlókban van ilyen, de csak a náluk vásárolt termékekre.

A Mammutban is találtam egyet, na de kb. 2000 Ft egy rohadt nadrágfelhajtásért? Kapják be.

Érdekes, külföldön sose volt ilyen gond, Thaiföldön vagy Malájziában a plazákban lévő shopok ott helyben azonnal vállalják az átalakítást, és még olcsóbbak is 30-40%-kal a márkás cuccok is, pedig a departement store-okban nem hamisítványt árulnak...

Persze a két utóbbi halmaznak vannak metszetei, a túl hosszú és túl szűk, még sosem használt nadrágoké.

Van még kettő használt, az egyiket nagyon szeretem, szintén sokzsebes, csak egyszer még ex-párom kinn hagyta a szárítón az egész napos kánikulában, amitől a napsütötte oldala teljesen kifakult a másikhoz képest. Az utolsó meg az a afajta, amit nagyon kellemes viselni, de pár órás hordás után olyan gyűrötten néz ki, mintha a tehén szájából húzták volna elő.

Amúgy engem ilyesmi nem szokott zavarni, de ha valaki előtt kicsit meg kell jelenni úgy, hogy ne nézzek ki nagyon topisnak, ez a kettő is kihúzva.

Végül a sima kék farmert vettem fel, ez jó, csak vastag és meleg.

 

Itt a cégnél már hónapok óta "élvezzük" a szomszédban zajló építkezés zajait, a markológép motorját, a légkalapácsot, a flexelést. Ehhez ma még besegít a benzinmotoros fűnyíró a másik háznál. Bazmeg, egy irodában ülök, ahol elvileg koncentrációt és nyugalmat igénylő szellemi munkát kéne végezni, de úgy érzem magam, mint egy gépműhelyben. Azt hiszem, kéne egy csendszóró.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyek.blog.hu/api/trackback/id/tr892120343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.06.30. 11:29:32

Nekem is tele a szekrényem hordhatatlan, mérettelen darabokkal, kidobni, továbbajándékozni ezeket már nincs szívem, így is sokon túladtam már. :S
Sajnos én nem tudok varrni (még egy gombot is nagy rákészüléssel, és lelkileg felturbózva vállalok el felvarrni), pedig szívesen segítenék Neked!!! :(

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.06.30. 11:51:15

@Enchantée: Én már csináltam ilyet, varrtam fel kézzel, de utálom, mint varjú a rohadt tököt, és csúnya is lesz...

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.06.30. 11:54:03

@Félszeg Árnyék: Detto. Hugi jó magas, én meg átlagos konfekcióméret vagyok hosszra. Ha tőle örökölök nadrágot, nekem is fel kell varrni, vagy húzom magam után a porban... :(

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.30. 13:17:42

nincs egy rongyod, mi?
Báááz, ez rosszabb volt, mint egy női picsogás :))))

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.06.30. 14:08:49

@Zsit (nyau és rémizé):
Dehogy. Van, csak vagy nem jön rám, vagy túl hosszú.
Én férfi vagyok bazmeg, ez nem az én dolgom lenne, de a varrónők meg nincsenek a neten. Ha lenne a közelben normális ruhaigazítás a neten már rég megoldottam volna.
Egy ilyen szar felvarrást még a méricskéléssel együtt is negyed óra alatt meg lehet csinálni, nehogymár kiadjak érte 2000 Ft-ot.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.30. 16:15:48

@Félszeg Árnyék:
te, ides, értem én a problémádat
Csak azon vihogok, hogy női blogon sem láttam még posztototot a ruhásszekrényről!
Szerintem vicces :)

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.06.30. 16:32:08

@Zsit (nyau és rémizé): Mert ott ez másképp merül fel, egy szokásos dolog, hogy állandóan ezen nyűglődnek. Nekem viszont kétévente egyszer és olyankor ez igen megdöbbentő erővel hat. :D

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.06.30. 19:28:50

Egy szóval nem mondtam, hogy a női blogokon ezt olvasni. Viszont volt már pár nőm és náluk ez sokkal gyakrabban felmerült.
Ettől függetlenül kurvára nem értem, mi bajod van azzal, hogy férfiként meglepett és zavarba ejtett szembesülni azzal, hogy ami használható lenne, az szakadt, ami meg nem szakadt, azzal nem tudok mit kezdeni.

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.06.30. 19:46:50

Nana, nyugi.:)
@Zsit (nyau és rémizé): A blogomon van egy bejegyzés a ruhásszekrényről.:D
@Félszeg Árnyék: Naa, gyere, bogaram, ne duzzogj, megyünk vásárolni! Veszünk Neked nadrágot.:D Vagy küldd el ezeket, felhajtom a szárát, meg megpróbálom eltüntetni a lyukakat. Szerintem csak azt nem tudom kijavítani, amit a kutya támadott meg, a térdrész elég látható helyen van.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.30. 20:23:39

@Félszeg Árnyék:
nem tudom, mi bajod van - nem voltam veled ellenséges
Viccesnek találtam és nem bajom volt vele - de durcizz nyugodtan, biztos jól áll neked a struccolt orr :)))))
Úgy tűnik, nem érted, és ne haragudj, de nem tudom máshogy leírni :S

@.bia:
majd megnézem, hogy legyen tapasztalatom :)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.06.30. 20:23:53

Nálam elég gyakran felmerül ez a nincs egy vacak göncöm sem állapot, de aztán ennyiben is marad. Most éppen egy vajszínű ruhába szeretnék menni a lagziba, ert az még nem lötyög rajtam, ahhoz viszont nincsen világos szandálom, vagy papucsom, holnap vehetek egyet. Na bumm! Mert a két kis feketém úgy áll rajtam, mint tehénen a gatya. És nekem sincs kivel bevetetni őket. Vagy megvárom, hogy visszahízzak beléjük, vagy pár év múlva lemondok a hordásukról, és továbbadom őket. :(((

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.06.30. 20:41:24

Enchantée, Te is küldheted..:D

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.06.30. 21:13:10

@.bia: Van egy fél ruhásszekrényre való!!! Most fogytam 15 kilót. Szerinted???? :)))))
Alig van olyan, ami pont passzent, és kiemeli az alakomat, nem eltakarja...

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.06.30. 23:18:48

15-öt?!?! Azt meg hogyan?? Sok.. Egyébként tényleg sok, de ha Göcsejben jársz...:D
"Pont" ruha szerintem nem létezik. Vagy nem lelhető fel egy könnyen.:D Bár múltkor olyan, de olyan barna egyberuhát találtam..:D (Pántnélküli, gyűrött, a derekán karcsúsítás, úgy, hogy a mellrészt kiemeli, a szoknya combközépig ér, és hagyma.:D) Bocs Árnyék, előtört belőlem a nő.:D:D

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.01. 00:05:16

@Zsit (nyau és rémizé):
Én se, csak nem értettem, miért kell ezen ennyit lovagolni... alighanem érzékenyen érintett, mert ha én ilyesfélét mondanék valakire, akkor azért mondanám, mert az a véleményem, hogy ez férfiatlan dolog...

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.07.01. 01:39:03

@.bia: Hm, szép kis ruha lehet! Bár én a pánt nélkülitől tartok a melleim nagysága miatt... :)))
@Félszeg Árnyék: Most miért baj az, ha valaaki szeret lovagolni, drága????? ;)))))

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.01. 06:56:39

Ha nem a szavaimon teszi, akkor dehogyis baj, ellenkezoleg. :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.07.01. 09:11:48

@Félszeg Árnyék:
na jó, nem magyarázom :)
ellovagolok a napfelkeltébe! :DDDD

aJeti 2010.07.02. 20:44:59

mindenki durcázzon, mert azt innen ahol én ülök, nagyon szórakoztató nézni :D
a rongyos ruhadarabok a legjobbak, tisztán bármi felvehető szerintem... van varrónő ismerősöm, megadnám a számát, de mit mondanál? aJeti küldött? :D

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.02. 20:47:43

@aJeti: Engem nem zavar amúgy, ha szakadt kicsit, csak mondjuk a cégnél nem értékelnék.

Köszönöm a segítő szándékot, ezek szerint hamarosan meg kéne ismerkednünk személyesen is. :D

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.07.02. 22:59:51

Hihetetlen, a blogtársadalom nagy része, szóval a "női félteke" azon fáradozik, hogy Árnyéknak tökéletes nadrágjai legyenek..:D

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.02. 23:12:07

@.bia: Igen, határozottan zavarbaejtő.
Elképzeltem, hogy ott sürögtök-forogtok körülöttem centikkel, gombostűkkel, én meg állok egy sámlin, hogy méricskéljetek... :D Micsoda orgia! :D

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.07.03. 00:48:59

Hm, most nem azért, de bogaram, ha 3 nő tűkkel köröz a környékeden, kicsit sem félsz?? Egyébként így elképzelve elég vicces, hogy egy hallány, egy jetilány, és egy gésa(?) vagy olyan medvemókusizé(??)* kerget szabókrétával.:D
(*Úristen, én mi legyek??)

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.03. 01:04:33

@.bia:
Igen, eszembe jutott a tűről néhány szadi jelenet, vagy az eastwicki boszorkányok... :)
Maradjunk a gésánál, lelkem. Úgyis imádom az ázsiaiakat, meg olvastam könyben is az emlékiratait. :)

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.07.03. 22:16:02

Heh, végül is azok is hárman voltak..:D Bogaram, hiányzik egy vé.:D A keleti kultúrát én is bírom, a könyvet pedig imádtam. (Lánykönyv, mint a Parfüm. :D)
Jó, hát mégiscsak jobb, mint a medvemókusizé.. Majd írok emlékiratokat.:D

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.04. 10:45:33

@.bia:
A Parfümöt csak láttam, de nem igazán tetszett... A tolmácsnőt olvastad? Az is érdekes és szerintem tetszene.

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.07.04. 22:02:30

Nekem a Parfüm igenis tetszett, de én ilyen elvont izé vagyok.:D Egyébként nem.

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.05. 14:58:08

@.bia:
Úgy érted, az, amikor az eszelős leöldösi a csajokat és megfőzi őket parfümnek? :)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.07.05. 15:02:07

@Félszeg Árnyék: Én megnézném és el is olvasnám azt a Parfümöt. Most akkor perverz vagyok? :)))

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.07.05. 19:09:54

@Félszeg Árnyék: Nem megfőzi, hanem betekeri mindenféle kencés rongyokkal, elvégre nincs saját testszaga.:) Enchantée, a film elég realisztikus, a könyvben pedig sok a filozófia, de én mindenképpen ajánlom!! Szép hallányoknak kötelező!:D

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.07.05. 19:53:08

@.bia: *fejét tekergeti jobbra-balra*
Hol vannak itt szép hallányok?????? :))))
Felvettem a listámra, amit szeretnék még ebben az életben véghezvinni (mármint olvasni és megnézni)... :))))

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.07.05. 20:11:13

@Enchantée: Tükörrrrr.:D
@Félszeg Árnyék: De. És? Te is megszabadultál kamasztücsökszöcskédtől, nem??

kiraaaaa 2010.07.05. 20:13:49

Volna egy ötletem, mivel minden nadrágod térd magasságában megy tönkre, varj rá foltot:))

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.07.05. 20:20:09

@.bia: Hát Te meg aztán honnan tudod, hogy néz ki a hallány? :)))) Valaki köpött? ;) (Nem titok egyébként, ha dobsz mélt, adok támpontot...)
Amúgy meg torz a tükröm... :)))

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.05. 20:30:09

@.bia: Hééé, lelkem, ezt azért nem ugyanaz, én csak kitettem egy szép, virágos környezetbe, ahol biztos természetesebben érzi magát, mint az én vállamon vagy könyökömön... egyébként is, nem szabad nekem kamaszokkal kezdenem, még ha csak tücske vagy szöcsök is az illető, még rámsütik, hogy cukrosbácsi vagyok...

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.05. 20:31:17

@kiraaaaa:
Az ötlet nem rossz, de megint felveti a kérdés: ki varrja fel? :)

kiraaaaa 2010.07.05. 20:42:26

@Félszeg Árnyék: én nem, nekem a gomb is kihívás:))) én újat veszek inkább

Félszeg Árnyék · http://arnyek.blog.hu 2010.07.05. 20:58:30

@kiraaaaa:
Nem is mertem volna ilyet kérni tőled. :)
Azért sajnálnám, kicsit pazarlásnak éreznék egy centis szakadás miatt kidobni egy jó nadrágot...

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.07.05. 22:08:23

@Félszeg Árnyék: Bleeeeeee.:D (Szöcsök.:D)
Küldjek mailt, hogy kell varrni??:D
@Enchantée: Dobok.:D
süti beállítások módosítása