Szájhigiéniás zajetüd

2010.06.21. 16:20

Most fogmosás után elgondolkodtam: az ember vajon érzi a saját szájszagát? Mindig ezen parázok, hogy esetleg büdös a szám és nem érzem. Mondjuk eddig nem szóltak.
Bár kicsit kínos is mondani, nem? A biztonsági őrünknek se mondom, lévén sose lesz gusztusom csókolózni vele, fiú az istenadta, arra pedig remélem sose kell fanyalodnom, de mikor néha beszélgetünk, mert jó zenéket szeret ő is a progresszív fajtából, bizony jobb, ha két lépés távolságot tartok.
De ha a nőmnél venném észre, akkor mégiscsak kínos azt mondani: - Drágám, ne haragudj, de büdös a szád. -
Pedig ez ténymegállapítás, mindenféle ítéletalkotási mellékzöngék nélkül. Csak ugye az ember hajlamos elhinni, hogy vele az ilyen nem fordulhat elő, és főleg nem az élete párjával. Szerencsére nem is volt még, de már jutott eszembe, hogy mi van, ha mégis?
És ha nekem mondanák?
Nem érezném jól magam, biztos lenne bennem sértődöttség, pedig hát ez nem értékítélet vagy fikázás, pusztán figyelmeztetés. De rosszul érintene, bármennyire is igyekezném tárgyilagosan szemlélni, és nyilván görcsösen folyton fogat mosnék, rágóznék, aggodalmasan a tenyerembe lehelve szagolgatnám, hogy tényleg-e...
Hogy a fenébe lehetne az ilyesmit kezelni?
Vagy fölösleges ezen parázni, ha nincs aktualitása?

A szembeszomszédnál már 2 hónapja építkeznek. Néha a parkolókat foglalják el a konténeres teherautókkal, de többnyire csak egész nap egy kurvahangos markolóval túrják a földet, illetve ma már új műsor van, mert a markoló tenorjára rákontráz a légkalapács altja, ehhez időnként csatlakozik az ablak alatt megálló BKV-busz erőlködő, szorulásos hörgése, melyet csak néha dob fel a fékek falzett visongása. Mikor elindul a busz itt a kanyarban fölfelé, az egész épület beleremeg. Az iroda négy falából kettő ablak és reggeltől alkonyatig süti a nap, normális körülmények köt ablakot nyitunk, de ezt a zajt nem lehet olyankor kibírni. A klímát persze lehetne használni, de akárhogy állítjuk, mindenképpen hármunk valamelyikének a nyakába fújja a levegőt így hosszú távon nem szeressük.

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyek.blog.hu/api/trackback/id/tr372098612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.06.23. 07:45:23

Ez a téma engem is mindig foglalkoztat, főként reggelente... :)
Nem lehetne venni egy ventillátort, és azt úgy állítjátok, ahogy megfelelő? Nálunk is megy néha álló ventillátor a klíma mellett, azt kiegészítve (üvegtetős irodánk van).
süti beállítások módosítása